Sunday, February 20, 2011

6 langkah membuang ATTRIBUTION (powered by blogger)

okayy peeps!
setelah berhempas pulas MISS ELLIE mencari cari dan meronta ronta,
akhirnya,MISS ELLIE berjaya menjumpai cara.
cara apa?
harini,MISS ELLIE akan mengajar korang cara untuk mendelete (POWERED BY BLOGGER)
sebab,perkataan tu cuma menghancurkan belog kiter jer kan?
betol tak?hehehe

so,kita mulakan tutorial kita :)

1.DASHBOARD>>DESIGN>>EDIT HTML

2.tekan CTRL+F untuk pencarian kod dengan lebih senang!

3.sekarang cari kod ni



ctrl + c untuk copy code ni

 <!-- outside of the include in order to lock attribution widget -->

4.okayy,sekarang korang delete semua kod yang ada dalam box merah tu.(macam dalam gambar)

5.kelik SAVE TEMPLATE

6.okayy,sekarang ada keluar warning rupa dia macam kat bawah ni kan?

 jangan risau,korang takyah panic panic.
takde kebakaran pun.
korang cuma perlu kelik DELETE WIDGETS.
siap,tiada lagi (powered by blogger) yang mengacau pemandangan dan kecantikan belog korang.
hahaha

HAVE FUN PEEPS.
:)





No comments:

Post a Comment