Thursday, March 10, 2011

BLOG BACKGROUND

 jum kiter belajar cara nak buat background untuk blog :) kalau korang mls nak cari background dekat pyzam atau mana2 website, korg blh cari dkt google background yg korg nak.pastu ambik dia punya image url je.senang kn? so , mcm mana nak buat? jum mulakan.

1.cari background yg korg nak dkt google. contoh nya ; korg boleh taip PATTERN BACKGOUND atau CUTE BACKGROUND atau COLOURFUL BACKGROUND
2.dashboard>design>edit html>
cari kod ini
 background: $(body.background);
3.paste code ni kat bawah dia 
background:url(URL GAMBAR BACKGROUND);
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat; 
4.jgn lupa letak URL IMAGE ok !

CREDIT TO :putryy Nasuha ;)

No comments:

Post a Comment