Thursday, May 12, 2011

TIPS MENCANTIKKAN BLOG

Korang nak blog yg cantik? korang nak blog yang cute? korang nak blog yang kemas? Ikut je langkah2 kat bawah ni :


  1. Pilih tema blog korang.mcm Miss elle pilih gajah.so, background, cursors, dan kebenyakan benda dalam blog ini adalah gajah.kalau korg ada tema, orang tak kan pening tengok blog korang :D
  2. Pilih background yang menarik.mcm contoh, CARTOON ke, POLKA DOTS ke, PATTERN ke, dan ape2 aje lah yang nampak menarik.Miss elle sarankan, jangan pilih background yang ada glitter2 tu. dok berkelip je.sakit mate miss elle tengok.hehe
  3. Jangan letak banyak sangat gadget.mcm contoh, kalau Miss elle edit blog orang, punya la banyak gadget dia letak.gambar dia dah dua lima gadget.lagu lagi.slideshow lagi.Fish lagi.mcm2 la.maksud miss elle, yang tak berkenaan, tolong buang.nanti kemas la sikit blog korang :)
  4. Kalau blh, pilih satu atau dua tema warna.mcm contoh, white and black ke.Pink and red ke.supaya blog nampak ceria :P
Okay lah.tu je kot.Miss elle bukan nak cakap, blog miss elle cantik, kemas & cute.hanya sedikit perkara yang sering diamalkan miss elle :D korang jangan la kecik ati ye.sama2 untuk membina blog yg cantik dan kreatif mcm Wan Hazel :D. setuju tak? kalau setuju, click CLICK SINI :D




HAVE FUN :D


Photobucket

2 comments:

  1. thnks info

    http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/07/fantastic-moment-studio-yipiiiiiiii.html

    ReplyDelete