Sunday, December 25, 2011

Scroll Blog Archive

Assalammualaikum pembuka bicara. Apa khabar semua? Lama dah rasanya Miss elle tak buat tutorial baru kan? lebih dari tiga bulan rasanya. Mintak maaf semua. Miss elle sibuk dengan homework dan aktiviti sekolah. Sebelum tu, ribuan terima kasih kepada yg msh menyokong 'Gajah Comel Tutorial' :) okay lah. tanpa membuang masa kita mulakan tutorial hari ini.


1. dashboard > design > add a gadget > blog archive 
2. dashboard > design > edit html 
3. CTRL + F cari code yang berikut :
<div id='ArchiveList'>
4. sebelum code <div id='ArchiveList'> korang akan jumpa code ni :  
<div class='widget-content'>
5. gantikan code <div class='widget-content'> dengan code yang berikut :
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>
- warna merah adalah ketinggian blog archive korang
-pastikan korang dah letak blog archive di gadget korang okay :)



No comments:

Post a Comment