Saturday, May 28, 2011

Sidebar Gadget Border

Assalammualaikum.Tak jawab dosa.kalau jawab dapat pahala :) Lama kan miss elle tak buat tutorial baru? Okay la.hari ni miss elle nak buat tutorial Sidebar Gadget Border. Tapi tutorial ni untuk template designer aja ok?

Sebelum itu, mari tengok apa itu Sidebar Gadget Border kat gambar kat bawah ni ye :)


Sebelum menggunakan tutorial ini.


Nampak perubahan nya? seronok kan? Jum buad :D

1.dashboard > design > edit html 

2.CTRL+F cari code ini ]]></b:skin>

3. ctrl + c copy code di bawah dan paste di atas code yg korang cari tadi 


.sidebar .widget {border: 1px solid #000000;margin:0 0 2em;
padding:10px 10px 10px 10px ; }


*PERKATAAN MERAH UNTUK KETEBALAN BORDER
*PERKATAAN HIJAU UNTUK JENIS BORDER
*PERKATAAN BIRU UNTUK WARNA BORDER 

4.tukarkan perkataan merah, hijau dan biru mengikut kreativi korang :)

Photobucket

No comments:

Post a Comment