Wednesday, June 01, 2011

POP OUT GOODBYE :)

assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh.
dekat dalam post sebelum ni,miss ELLIE lupa nak ucap selamat HARI GAWAI buat follower follower yang menyambut hari gawai dan SELAMAT menyambut TADAU KEAMATAN buat follower yang menyambutnya :) 
okayy sebelum ni,miss ELLIE penah ajar korang camne nak buat POP OUT WELCOME kan?tak tau?kelik sini[LINK].harini pulak,miss ELLIE nak ajar korang camne nak buat pop out GOODBYE.
korang cuma perlu ikut langkah langkah ni >>>

1.dashboard>>design>>add a gadget>>edit html
2.pastekan kod di bawah ni,kedalam kotak gadget tu tadi :)


<script type='text/javascript'>    // goodbye alert    function goodbye(){    alert('KATA KATA HIKMAT');    }    parent.window.onunload=goodbye;    </script>


3.tukarkan perkataan yang bewarna merah tu kepada ayat yang korang nak.panjang lebar pun takpe.blog korang kan? :D
4.save.
5.have fun :D


Photobucket

2 comments: