Wednesday, June 01, 2011

salji turun dari langit :)

assalamualaikum.korang mesti hairankan dengan title post miss ellie harini?salji turun dari langit?kat malaysia manada salji turun.hahaha.tutorial ni lama dah miss ellie nak buat.tapi,asyik tak temu je kod dia.so,miss ellie nak berterima kasih dekat FARHANAH RASLI sebab dah share pengetahuan beliau tentang salji ni and share dengan miss ELLIE and miss ELLIE pun decide nak sharekan dengan korang.okayy.korang mesti dah tau apa itu salji kan?okayy,salji ni akan turun dari lelangit blog korang dengan ayu sekali.nak preview?alamak.takdak lah pulak.hahaha.kalau korang rasa rasa macam syok je salji turun dari langit ni,yelah.kan dekat malaysia takdak salji,so,berangan dalam blog pun bolehlah.hahahaha.interested?korang boleh ikut tutorial kat bawah ni :)

1.dashboard>>design>>edit html
2.korang pergi tekan ctrl + F and paste kan kod kat bawah ni dekat kotak find tu


]]></b:skin>

3.korang pilihlah salji warna apa yang korang nak:


PUTEH
<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/whitesnoweffect.js'/>

HITAM

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/blacksnoweffect.js'/>

KELABU

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/graysnoweffect.js'/>

MERAH

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/redsnoweffect.js'/>

PINK

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/pinksnoweffect.js'/>

HOTPINK

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/hotpinksnoweffect.js'/>

PURPLE

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/purplesnoweffect.js'/>

BIRU

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/bluesnoweffect.js'/>

KUNING

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/yellowsnoweffect.js'/>

ORANGE

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/orangesnoweffect.js'/>

4.lepas korang letak pewarna kat salji korang,korang PASTE kan kod salji korang tu dekat BAWAH i repeat BAWAH   ]]></b:skin>

5.savekan.

okayy.senangkan nak letak salji kat blog korang?masih tak faham?korang baca betul betul,kalau betul betul tak faham,boleh komen kat sini :)


HAVE FUN :D

credit to : FARHANAH RASLI


Photobucket

No comments:

Post a Comment